БУРГАС РЕЦИКЛИРА, 2017

Печат
На 13 май в морската градина на град Бургас се състоя финалната акция на доброволческата кампания “Бургас рециклира”.
В нея взеха участие гл. ас. д-р Сабина Недкова от катедра ТММ , ас. Стела Найденова от катедра ЕООС, техник-химия към ЦНИЛ Радина Огнянова и студентите от трети курс ЕООС Петя Колева и Надежда Димитрова.
Инициативата се провежда за четвърта поредна година и има за цел да възпита у малки и големи природосъобразен начин за третиране на отпадъците. За един месец съмишленици доброволци извършват серия от акции, които да послужат за пример и вдъхновение на съгражданите им.
  • В рамките на първата акция за две седмици 55 доброволци на възраст от 16 до 60 години влязоха в класните стаи на 8 училища и чрез интерактивни срещи разясниха на 800 първокласника защо е важно да рециклираме.
  • При втората акция се извърши групово почистване на плаж “Липите”, където доброволците събраха над 50 чувала с пластмасови отпадъци.
  • Последната акция провокира бургазлии да се освободят от своите електронни отпадъци срещу награди за техните деца. Бяха събрани над 1 тон електронни отпадъци, които бяха отнесени за рециклиране.
Проведе се и конкурс за детска рисунка на тема “Рециклиране”, при който децата също получиха награди.

 

Copyright Университет "Професор Д-р Асен Златаров" 2011 г.
π
.
Copyright University "Prof. Dr. Assen Zlatarov" 2011