СТУДЕНТСКА ПРЕДКОЛЕДНА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

Печат
„Подай ръка – подари усмивка!“ – под това мото бе организирана предколедната дарителска кампания за 2019 г. на студентите от трите бургаски университета: Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, Бургаски свободен университет и филиала на Националната художествена академия.
Кампанията беше в подкрепа на деца в неравностойно положение от Сдружение с нестопанска цел „Равен старт 2009“ и от Центъра на медико-социални грижи „Вяра, надежда и любов“ в Бургас. За малчуганите от сдружението студентите събраха и дариха кухненска козметика, развлекателни модули, масажни топки, тунелчета за пълзене, рингове за координация, дървени играчки за развитие на фината моторика, както и цветни блокчета и пъзели.
Мъниците от Центъра за медикосоциални грижи пък получиха кукли-петрушки, бои, флумастери и пастели за рисуване, гланцови блокчета, детски книжки и енциклопедии, а също и DVD-плеъри.
В края на миналата седмица бе направено и благотворително парти, в което, освен студентите, се включиха и техни преподаватели от трите университета в Бургас. В поставената каса бяха събрани над 1600 лв. , които също ще бъдат използвани за удовлетворяване специализираните нужди на децата с увреждания, както и на лакомства , които да ги зарадват за Коледа.
Десислава Чапкънова, председател на Студентски съвет при Университет „Проф. д-р А. Златаров“-Бургас бе един от основните организатори на кампанията и сподели, че кампанията за тях е символ на доброто и надеждата и че по този начин младите университетски специалисти получават в своите ВУЗ-ове не само знания, но и нравствена школовка.

 

Copyright Университет "Професор Д-р Асен Златаров" 2011 г.
π
.
Copyright University "Prof. Dr. Assen Zlatarov" 2011