МАГИЧЕН СЛЕДОБЕД ПРЕКАРАХА БЪДЕЩИ УЧЕНИ В УНИВЕРСИТЕТ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“-БУРГАС

Печат
Страхотно е да се занимаваш с наука и да се докосваш до магиите на природата – в това можаха да се уверят десетки ученици от множество бургаски училища, които посетиха със своите класни ръководители Деня на младия учен в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас. Следобедът на 21 октомври със сигурност ги очарова с топлото посрещане от студентите и преподавателите на Университета пред Неорганичен корпус, с десетките демонстрации на зрелищни химични реакции, които студентите от Факултета по природни науки бяха подготвили за тях, с видеопрезентациите и възможността да разгледат под микроскоп пера и камъни, лишеи и пясъци, с наградите от викторините и полета на дрона над главите им.
Да ги приветстват с „Добре дошли“ бяха дошли зам. ректорът на Университета, проф. Сотир Сотиров, председателят на Общински съвет, проф. Севдалина Турманова и зам. кметът по екология на Община-Бургас, г-жа Весна Балтина.
„Науката променя живота“ бе логото на инициативата, която е част от инициативите по проект КТРИО 4, предшестващи Европейската нощ на учените, предстояща на 27 ноември. Основна цел на събитието бе повишаване на осведомеността и привличане на нови студенти по природни науки и технологии сред младежката аудитория, която наистина има силата чрез науката да промени живота към по-добро.

 

 

Copyright Университет "Професор Д-р Асен Златаров" 2011 г.
π
.
Copyright University "Prof. Dr. Assen Zlatarov" 2011