Станаха известни седемте победителя във виртуалното състезание „Моят чатбот“

Печат
Седем разработки на чатботове от млади програмисти в Бургас получиха награди за участието си във виртуалното състезание „Моят чатбот“ – част от Европейската нощ на учените‘2020 в Бургас.
За най-добра бе обявена разработката „Игра с книга“ на Алекс Холасян. Той спечели ваучер на стойност 500 лева и пакет с подаръци от организаторите. Второто място си поделиха отбор от Гимназията за компютърно програмиране с ChaikaBot и Кирил Алексеевич с бота „VestiBG“. Четири разработки получиха награди за трето място – Станислав Димитров за ChatBotDiscord, Симеон Костов за MeteorologicalChatBot, Марин Андреев за YodaBot и Койчо Георгиев за Regiee.
В събитието имаше общо 17 участници, повечето – ученици от бургаските училища, като най-силно беше присъствието на учащи се от горните класове на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Всеки един от участниците презентира разработката си с кратко видео, съдържащо представяне на концепцията си, програмния код и реализацията.
Състезанието бе част от дейностите по проект H2020-MSCA-NIGHT-2020-955283, „Нощ на учените“, K-TRIO 4, финансиран от Европейския съюз по програма „Дейности „Мария Склодовска-Кюри“. Организаторите за Бургас от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и проект УНИТ-е избраха като акцент именно информационните технологии, за да стимулират интереса на млади таланти към науката и кариерата на учения.

 

 

Copyright Университет "Професор Д-р Асен Златаров" 2011 г.
π
.
Copyright University "Prof. Dr. Assen Zlatarov" 2011